Food, Agriculture and Hospitality Committee (FAHC)


The Food, Agriculture and Hospitality Committee (FAHC) comprises a dynamic and diverse group of Australian, New Zealand and Japanese business people who represent the food, agriculture and hospitality industries at both private industry and government levels. The Food, Agriculture and Hospitality Committee provides a forum serving four purposes:

  • To share information on, and discuss the implications of developments in the Australian, New Zealand, and Japanese food, agriculture and hospitality industries, including market access issues and policy developments.
  • To share information on food safety and food security issues that impact upon imported food and food ingredients
  • To provide a ready network of contacts for new and existing exporters
  • To channel complaints on access restrictions through official government channels
  • Australian food and fibre exports were worth A$45 billion in 2015–16, with nine of the top 10 destination markets (around 60 per cent of exports) in Asia. According to the OECD Development Centre, the number of middle-class consumers in the Asia-Pacific region is forecast to grow to approximately 3.2 billion (66 per cent of the world’s total) by 2030. 
  • Australia’s proximity to Asia and reputation as a safe and reliable source of quality produce and premium products ensure the country is well placed to capitalise on this growth.

The committee meets on a regular basis and welcomes new members.
FAHC Chair: Tim Barnstable, Saputo Dairy Australia

FAHC Vice-Chair: Sally Townsend, Sarment Group


The Food, Agriculture, Hospitality Committee (FAHC) はオーストラリア、ニュージーランド、日本において、民間企業から政府機関レベルまでの食・農業・ホスピタリティー業に関わる多種多様なメンバーで成り立っています。

FAHCは以下の目的を持って意見交換の場を提供します。

  • オーストラリア・ニュージーランド・日本の食・農・ホスピタリティー業の発展のための情報共有(海外市場進出の問題点や政策改善についてなど)
  • 輸入食品・輸入食物における食品安全の問題についての情報共有
  • 充実した新規や既存の輸出関係者情報の提供
  • 規制について政府機関への告発や提言をおこなうための手段
  • 規制について政府機関への告発や提言をおこなうための手段
  • 2015~2016年のオーストラリアの食品と繊維における輸出額は450億AU$にのぼります。
  • 経済協力開発機構 (OECD) によると、アジア太平洋地域の中流階級の消費者の数が2030年までに約32億人(世界全体の66%を占める)に到達すると予測しています。
  • オーストラリアは地理的にも近く、製品の安全性、信頼性に定評があることから、この成長に十分対応し得るとみております。

当委員会は定期的にミーティングを開いており、随時メンバーも募集しております。
FAHC委員長: Tim Barnstable, Saputo Dairy Australia
FAHC副委員長: Sally Townsend, Sarment Group



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